Лавацца відноситься до тих марок кави, які знають і люблять всі. Цього ж виробника вважають одним із найкращих у світі. Його характерна особливість — об’єднання в одній упаковці відразу декількох видів кави. Це нововведення знайшло відгук серцях багатьох.
Лавацца відноситься до тих марок кави, які знають і люблять всі. Цього ж виробника вважають одним із найкращих у світі. Його характерна особливість — об’єднання в одній упаковці відразу декількох видів кави. Це нововведення знайшло відгук у серцях багатьох прихильників. Доречі, є цікава статья на PapiGutto про капучіно. При цьому напої цього старовинного бренду залишаються популярними і сьогодні. Свій початок компанія бере з кінця 19 століття, коли дрібний торговець Луїджі Лавацца відкрив бакалійний магазин у Турині. Він став новатором у своїй справі, почавши упаковувати обсмажені зерна і купажовані сорти кави в пергамент. Ця зміна сприяла довшому збереженню незвичайного аромату. У ті часи ніхто не міг представити до продажу якіснішу й ароматнішу каву, завдяки чому скромна бакалейна крамничка згодом стала найвідомішою компанією в світі. Пора найвищого підйому припала на повоєнний період. Так, у 1947 році компанією було винайдено власний логотип, а наприкінці 1950-х — придбано власний завод, де відбувалося обсмаження зерен. І сьогодні Lavazza — найбільший виробник кави, що експортує продукцію до всіх країн світу. Компанія випускає багато видів, які відрізняються процентним співвідношенням сортів в одній упаковці.
Цікаві поєднання арабіки та робусти в різноманітних видах кави Lavazza
Усі вони відрізняються між собою ароматом та смаком, і кожен може знайти для себе щось цікаве в продукції компанії:
- Якщо ви шукаєте класичний варіант італійської кави з ніжним медово-квітковим смаком і сильним ароматом, сміливо вибирайте Qualita Pro.
- Для любителів кислуватого присмаку добре підійде Pienaroma — вид, який відрізняється низьким вмістом кофеїну. До того ж це оптимальний варіант для створення капучино і лате. У його складі є лише зерна арабіки.
- Тим, хто шукає каву зі щільною пінкою та густою консистенцією, а також шоколадним присмаком, адресований сорт кави iTierra.
- Filtro Classic — суміш арабіки з плантацій Південної Америки та Південної Африки, яку відрізняє квітковий аромат та ніжний пряний присмак.
- Bella Crema — суміш бразильської та американської арабіки — відзначається щільною пінкою і поєднанням карамельного та ванільного присмаку.
- Espresso Grand — міцна кава з легкими нотками шоколаду, приготована із зерен індонезійської арабіки. Цей вид можна готувати і в джезві, і в кавоварці.
- Gold Selection — купаж, який відносять до найкращих видів. Його відрізняє винятковий аромат і легкий вершково-молочний присмак.
- Тим, хто шукає зразкову італійську каву, компанія представляє Top Class — напій із зерен середнього обсмаження з гіркуватими нотками.
- Шанувальникам органічної кави, яка не містить хімічних речовин, можна спробувати Super Gusto.
- Із сорту Qualita Rossa виходять смачні лате чи капучино з найніжнішим приємним смаком і шоколадним ароматом.
- Decaffeinato — сорт, який відрізняється відсутністю кофеїну в своєму складі, при цьому він зберігає смак і аромат справжньої кави. Із нього можна готувати напої будь-яким способом.
Усі сорти меленої кави також відрізняються ступенем помелу — дрібний (Decaffeinato), середній (Club) та грубий (Crema e Gusto).
Як правильно приготувати італійську каву?
В Італії існує окрема культура приготування кави, історія розвитку якої нараховує багато років. Традиційний спосіб приготування тутешнього напою — без додавання води. У цьому випадку в джезву заливають 200 мл холодного молока і засипають 1 ч. л. кави тонкого помелу, а цукор подають окремо. Не менш популярний в Італії і freddo — зварений та охолоджений напій, який розбавляють молоком, додаючи цукор і вершки на смак, і ретельно збивають.